top of page

”Vill du få insikt i vad livet egentligen handlar om, kommer min föreläsning att förändra ditt liv"

Uppdaterat: 9 dec. 2021

Han har arbetat med ledarskap och försäljning i drygt 35 år, rönt stora framgångar, levererat imponerande resultat och fått flera utmärkelser. Att det skulle bli så, var dock inte självklart. Möt Peppe Ekmark – den blyge och osäkre killen som omfamnade livet, gick sin egen väg och blev en av Kinnevikkoncernens mest framgångsrika försäljningsdirektörer.- Jag hade mitt livs största uppvaknande för drygt 25 år sedan. Jag hade gått in i väggen efter att ha kört på för hårt och för länge och var i riktigt dåligt skick. På gränsen att ta mitt eget liv. Efter att ha gått i terapi flera gånger utan framgång, anmälde jag mig på vinst och förlust till en kurs som förändrade allt. Där och då kom jag till insikt om vem jag var, vad som var viktigt för mig och vilket sorts liv jag ville leva. Med facit i hand var det mitt livs viktigaste beslut, berättar Peppe.

Vi tar det från början. Peppe växer upp i Danderyd. Hans föräldrar skiljer sig när han är två år och bildar snart nya familjer med fler barn. Peppe växer upp med sin mamma och storebror medan hans tvillingbror flyttar till deras pappa.


- Min tvillingbror och jag får helt skilda uppväxter och utvecklas helt olika. Min bror som bor hos vår pappa som är entreprenör och en väldigt social man, blir utåtriktad, självsäker och framåt medan jag som bor med vår kärleksfulla men lite försiktiga mamma blir blyg och osäker med nära till mina känslor, säger Peppe.


Åren i skolan ser Peppe mest som en transportsträcka. Han får gå om några klasser, mest för att hans tvillingbror får göra det, och känner sig aldrig sedd och bekräftad av lärarna. Något han däremot tycker om tidigt i livet, är att göra affärer. Redan som 12-åring startar han en cykelverkstad och efter gymnasiet halkar han av en slump in i säljyrket via ett tillfälligt säljuppdrag på ett företag där hans kompis jobbar. Till både sin egen och andras förvåning visar han sig vara riktigt duktig på att sälja. Hans lågmälda och försiktiga stil går hem hos kunderna och bara något år senare blir han delägare i företaget. Ryktet om hans säljtalang sprids. Under åren som kommer blir Peppe headhuntad till flera åtråvärda säljjobb på TV3, MTV och EMA Telstar och gör bra ifrån sig överallt. Men framgången kommer med en baksida. Tempot är högt, pressen hård och jargongen tuff. Allt som räknas är prestation och resultat.


- Trots att jag är framgångsrik och levererar det som förväntas är jag aldrig riktigt lycklig. Jag känner mig helt tom inombords och förstår inte riktigt varför. Till slut blir det för mycket och jag kraschar, berättar Peppe.


Det är i samband med detta som Peppe hamnar på den kurs som kommer att förändra hans liv i grunden. Han inser att han vill fortsatta arbeta med ledarskap och försäljning men inte på det sätt han gjort tidigare. Han är övertygad om att det måste gå att både leda, sälja och leva på ett mer kärleksfullt och hållbart sätt, och att medarbetarna i företaget måste vara engagerade och nöjda för att företaget ska bli framgångsrikt. På kursen får han de nycklar och verktyg han behöver för att testa sina teorier i praktiken. År 2003 blir Peppe försäljningsdirektör på tidningen Metro. Hans uppdrag är att styra upp säljorganisationen och öka omsättningen. På bara tre månader lyckas han vända säljkåren från 27:e till andra plats enligt tidningen Dagens Medias årliga undersökning. När han några år senare kommer till MTG gör han samma resa där. Inom ett år har hans team nominerats till årets säljteam och han själv till årets ledare. Under sina sex år på företaget missar han aldrig ett kvartalsmål. Efter 14 framgångsrika och lärorika år lämnar Peppe Kinnevik-koncernen och blir VD för Papilly. Under två år reser han land och rike runt och håller 150 föreläsningar om psykisk ohälsa. Han trivs på scenen och tanken på att starta ett eget företag föds. Sagt och gjort. Sedan 2018 arbetar Peppe som talare, författare, utbildare och coach i sitt eget företag. Han arrangerar ledarutbildningar på sin kursgård i Italien, håller föreläsningar och workshops, coachar chefer och ledare samt skriver böcker. Alltid på temat ledarskap, försäljning samt personlig utveckling.


I sina uppskattade föreläsningar och workshops delar Peppe med sig av sina personliga erfarenheter på ett öppet och ärligt sätt och ger konkreta tips och råd kring hur man blir en bättre ledare, skapar engagemang och motivation hos medarbetarna och därmed uppnår bättre resultat tillsammans.


Jag har konkreta bevis på att det går att leda och sälja på ett mer kärleksfullt sätt och att engagerade och motiverade medarbetare är vägen till nöjda kunder och högre omsättning. Ge mig en eller två dagar med ditt företag så lovar jag att ni efter det kommer att skapa resultat som tidigare känts helt omöjliga, säger Peppe.

Läs mer & boka Peppe Ekmark här: https://www.bokadero.se/peppe-ekmark


Comments


bottom of page