top of page

Hittade specialistkompetens med Bokadero Rekryteringsverktyg

Uppdaterat: 28 mars 2023


Micke Gisselsson, ägare av Tewes Konditori.

Anrika Tewes konditori i Söderhamn och Hudiksvall brinner för bagerihantverket och att kunna erbjuda riktigt hög kvalitet på allt från frukostbröd till bröllopstårtor. När Micke Gisselsson behövde förstärka upp med ytterligare en bagare under sommarhalvåret, var det svårt att hitta någon att anställa.


Vad är det som gör att det är svårt att hitta Bagare?


Det är en generell brist på välutbildade bagare i branschen. I Hälsingland är det extra svårt eftersom det inte finns så många konditorier här som lockar till sig arbetskraft att ta av. Vi har tidigare sökt genom vårt kontaktnät och Platsbanken men utan resultat.

Jag kände till Bokadero genom affärsnätverket här i Söderhamn och Jonas föreslog att vi skulle testa Bokaderos rekryteringsverktyg och söka efter någon i hela landet.

Många med specialistkompetens är ju faktiskt beredda att flytta.Hur skilde det sig att lägga ut en annons genom Bokadero, mot er vanliga annonsering?


Vi gjorde som vanligt en tydlig kravspec. Vi behövde någon som kunde sköta hela processen med en effektiv bageriverksamhet, allt från planering och inköp till själva bakandet.

Det Bokadero erbjuder som är annorlunda mot andra kanaler är att vi som arbetsgivare enkelt kan profilera oss. Vi kan verkligen visa vilka vi är och locka sökanden genom att vara en attraktiv arbetsgivare.


Vad fick ni för gensvar?


Det kom en del svar väldigt snabbt men tyvärr många där kandidaterna inte var kvalificerade. Sedan tog det nog en månad innan flera som var riktigt intressanta hörde av sig. De kom från hela Sverige och jag var redo att hjälpa till med boende vid behov.Den kille vi valde kom från Umeå och var helt nyutbildad bagare. Han kunde bo i grannkommunen så det löste sig smidigt. Han hade bara en timanställning just då, så jobbet passade honom perfekt. Det han fastnade för var att han fick jobba med helheten i stället för att ”bara baka kanelbullar”. Han brann för hantverket, vilket är viktigt för oss.


Vad är det med rekryteringsverktyget som ni gillar?


Det är så enkelt att se var alla ansökning är i processen och det är smidigt att svara professionellt på alla ansökningar. Det gör att allt känns tryggt för både oss och för den sökande.

Det underlättar också mycket att alla som är inblandade i rekryteringen har tillgång till samma information och kan jobba effektivt tillsammans.

En annan sak som jag uppskattar är att verktyget är användarvänligt och att supporten är toppen. De är snabba, kunniga och håller alltid en riktigt hög servicenivå.


Jag kan verkligen rekommendera Bokaderos rekryteringsverktyg till alla som vill ha en smidig och effektiv process.
Comentarios


bottom of page