top of page

Stort intresse att jobba på Tewes Konditoris nyöppnade butik i Hudiksvall

Uppdaterat: 28 mars 2023


Kompetensbrist i restaurangbranschen och svårt att locka tillbaka människorna till branschen har vi alla läst om. På Tewes Konditori är läget ett helt annat; ansökningarna ramlar in på löpande band och intresset för att jobba på Tewes är rekordstort.


Redan nu har 200 ansökningar inkommit till Tewes annonser med viljan om att få chansen att vara med om att bygga upp den nya butiken till en mötesplats för hela Hudiksvall.


"Att intresset skulle vara såhär stort kunde vi inte ens drömma om, det känns verkligen inspirerande och ger massor av energi i arbetet framåt att så många vill bli delaktiga i denna satsning." - säger Micke Gisselsson, Tewes Konditori.


Mickes 3 tips för att attrahera människor till jobb i restaurangbranschen:

  1. Var en schysst arbetsgivare. Det är såklart det viktigaste av alla faktorer, våra befintliga medarbetare är vår största reklampelare och det är där vi alla måste börja. På Tewes har vi bl.a. gått över från att erbjuda timanställning till att jobba med heltidsanställningar för att erbjuda en större trygghet och en bättre arbetsmiljö för våra medarbetare. Jag vill att vi ska vara en av de mest attraktiva arbetsgivarna i branschen och hoppas vi är på god väg.

  2. Investera i att nå ut med dina annonser utanför ditt egna nätverk. Det är lätt och bekvämt att kolla runt bland vänner och bekanta när man söker nya medarbetare men ofta är det bra att investera lite extra för att nå ut bredare. Att rekrytera någon utanför sin egen och sina medarbetares kontaktnät kan också leda till att vi ett senare skede får en ny kundgrupp från den nyrekryterades nätverk som vi inte nått annars. Förra sommaren lyckades vi nå en bagare med vår annonsering som flyttade från Umeå och under vårens rekrytering har vi investerat i ett paket som gör att vi inte lämnar något åt slumpen.

  3. Återkoppla till alla kandidater, även de som inte blir aktuella för en intervju. Tänk på att alla som söker jobbet hos er har lagt ned tid och engagemang på sin ansökan och det minsta du kan ge tillbaka är en återkoppling om du gått vidare med andra. Tänk på att den som sökt jobbet kan vara aktuell både som kund och medarbetare i framtiden. För att klara av att hantera alla ansökningar och komma ihåg återkopplingen så har vi gått över från att få ansökningar på mailen till Bokaderos rekryteringsverktyg. Det sparar oss flera dagars arbete och säkerställer att vi ger kandidaten återkoppling.


Är du intresserad av att bli en del av teamet på Tewes Konditori? Här hittar du alla deras aktuella jobb.

Kommentare


bottom of page